Wie ben ik

Heleen Burghout

Van jongs af aan ben ik opgegroeid in “de zorg”. Mijn vader was huisarts met een eigen praktijk en mijn moeder was zijn assistente. Ik was kind aan huis bij de praktijk. De nimmer afnemende stroom mensen, ieder met zijn of haar eigen verhaal, heeft mij altijd gefascineerd.

Het lag voor de hand dat ik een toekomst in de gezondheidszorg zou kiezen. Uiteindelijk werd het fysiotherapie. Vanaf het begin van mijn werkzame leven als fysiotherapeut, heb ik mij aangetrokken gevoeld tot mensen met complexe problematiek.  Mensen met klachten en aandoeningen die mij uitdagen om mijn creativiteit te gebruiken en om wat ik geleerd heb te combineren tot maatwerk.

Ik ben BIG-geregistreerd onder nummer: 9033341104. Scan de qr-code hier onder voor meer informatie.

Bekijk mijn status in het BIG-register

Aandachtsgebieden

Mijn aandachtsgebieden zijn vandaag de dag neurologie en oncologie; met name fysiotherapie voor mensen met Parkinson. Want oude liefde roest niet. In de oncologie is dat vooral de oncologische revalidatie. Soms is het nodig om een zijstapje te maken, omdat ook andere problemen een rol spelen bij de mensen die mijn praktijk bezoeken: oedeemtherapie, training van patiënten met hart- en vaatproblemen, COPD en duizeligheid.

Naast de passie voor mijn werk, heb ik een grote honger naar kennis. Net als mijn, inmiddels hoogbejaarde ouders die nog steeds lezingen en colleges volgen. Ik volg graag een cursus, master class of bezoek een congres. Daarnaast wil ik de fysiotherapie echt uitoefenen op wetenschappelijk niveau. Daarom heb ik de opleiding Evidence Based Practice gedaan aan de Universiteit van Amsterdam en ben ik in 2011 afgestudeerd als klinisch epidemioloog.

Top