Over FysioAlign

FysioAlign is geen gewone fysiotherapiepraktijk waar u terecht kan voor een breed scala aan lichamelijke klachten. We focussen ons op twee gebieden van de fysiotherapie, namelijk de oncologiefysiotherapie en de fysiotherapeutische zorg voor mensen met Parkinson. Daarnaast begeleiden we mensen met duizeligheidsklachten en hart- en vaatziekten, COPD en Covid-19.

De keuze voor deze specialisaties is niet uit de lucht komen vallen. Door verschillende factoren kwam ik steeds vaker in contact met mensen die kanker hebben. Ik merkte dat mijn behandelingen een positieve impact hadden op mensen met kanker, daardoor wilde ik me hier graag verder in verdiepen.

Fysiotherapie bij kanker

Bij fysiotherapie bij kanker spelen allerlei specifieke zaken een rol. Hoe kan je voldoende bewegen als je ziek en moe bent van alle behandelingen tegen kanker? En is dat extra bewegen wel goed voor mensen met kanker? Gelukkig kon ik als een van de eerste de studie oncologiefysiotherapie volgen. Ik heb me in de jaren hierna steeds verder ontwikkeld en houd de laatste ontwikkelingen goed in de gaten.

Fysiotherapie bij Parkinson

Na mijn afstuderen in 1980 werkte ik in een neurologische kliniek in Amsterdam, voornamelijk met mensen die een beroerte hadden gehad en mensen met Multiple Sclerose. Wat zo aantrekkelijk is aan de neurologie is de enorme verscheidenheid aan uitingsvormen. Dat maakt dat je steeds moet denken en improviseren. Je kennis is eigenlijk een grote gereedschapskist waar je uit kan putten. En die kennis moet steeds aangevuld en geactualiseerd worden.

Speciale Parkinson trainingen: Sparking Boxing, PWR!Moves en PowerBrein

In het verlengde van de ParkFit studie waar de praktijk aan deelgenomen heeft,  zijn we op zoek gegaan naar uitdagende trainingsvormen. Het werd steeds duidelijker dat hoe intensiever de training was, hoe groter het effect. Daaruit is Sparking Boxing voortgekomen, een bokstraining speciaal voor mensen met Parkinson. Met Sparking Boxing hebben we in 2014 de Parkinson Innovation Award gewonnen. Ontzettend trots! Maar daar stopt het niet. Recent hebben we een cursus ontwikkeld die we PowerBrein noemen. In 10 lessen van 2 uur combineren we de PWR!Moves met gerichte cognitieve training. Lees hier meer de PowerBrein training. [link naar webpagina]

De naam FysioAlign

Burghout Fysiotherapie ontwikkelde zich in 10 jaar van een algemene in een gespecialiseerde praktijk, waar een andere naam bij past: FysioAlign. Deze naam geeft beter weer wat we doen en waar we voor staan.

Align betekent uitbalanceren, in de lijn plaatsen, instellen. Met behulp van fysiotherapie helpen we u om uw leven weer op de rit te krijgen. Zodat u met een chronische aandoening, toch kan doen wat u graag wil.

We werken nauw samen met fijne collega’s uit ander disciplines, zoals een diëtist, ergotherapeut, manueel therapeut, maar ook met een arbeidsdeskundige en een revalidatie-instelling. Zo kunnen we de juiste zorg bieden om uw doelen te bereiken.

De kernwaarden van FysioAlign

Persoonlijk: Ieder mens gaat op zijn eigen manier om met ziekte en aandoeningen. En iedereen heeft een eigen persoonlijke behoefte aan autonomie: hoe wil je zelf invloed uitoefenen en regie houden en hoeveel ondersteuning heb je nodig. En welke doelen wil je bereiken met de fysiotherapie. Samen bepalen we een plan waar jij je prettig bij voelt en je persoonlijke doelen het best kan bereiken

Vertrouwd: Echte aandacht en interesse zonder oordeel zorgen ervoor dat je met elkaar verbonden raakt. Je voelt je serieus genomen omdat de ander probeert te begrijpen wat er met je aan de hand is en niet alleen inzet op technisch goede zorg. Ik wil dat je je thuis voelt bij FysioAlign.

Innovatief: De beste zorg leveren kan alleen als de nieuwste ontwikkelingen vertaald worden naar de behandelingen. Zo verras ik je graag met nieuwe inzichten die jou nog verder kunnen helpen.

Top