Fysiotherapie in tijden van corona

Online training en beweging

Meer dan ooit is het nu belangrijk om goed in beweging te blijven. Beweging stimuleert het immuunsysteem en onderhoudt de conditie en de spierkracht. Probeer ook nu de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te halen.

Doe dat met activiteiten die u leuk vindt, want die kan nu het beste volhouden.

Bij bewegen buiten: houd u aan het advies om een afstand van 1,5 – 2 meter te bewaren tot andere mensen.

Doe ook dagelijks een aantal oefeningen. FysioAlign ondersteunt u daarbij met korte video’s. Vraag ernaar, er is een actieve groep klanten die regelmatig oefeningen toegestuurd krijgt.

Video consult

Omdat de praktijk nu in principe niet bezocht kan worden, biedt FysioAlign alternatieve mogelijkheden voor behandelingen. Dat gebeurt door middel van een video-consult. Daarvoor maken we gebruik van verschillende beveiligde diensten die al dan niet gekoppeld zijn aan een oefenprogramma. U heeft daarvoor een mobiele telefoon met internet nodig (smartphone) of een laptop met webcam of een tablet.

We maken telefonisch een afspraak en ontvangt via de mail een link of inlogcode en een handleiding.

In veel gevallen is dit een goed alternatief, maar het vervangt niet het fysiek contact.

Als het echt niet anders kan

In sommige gevallen is het niet mogelijk om fysiotherapie op afstand te doen. Bij hoge uitzondering is het dan mogelijk om in de praktijk behandeld te worden. Daarvoor worden echter strenge veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

Top