Duizeligheid

Draaiduizeligheid, waarbij je het gevoel hebt dat alles om je heen draait of waarbij je zelf draait, is een angstaanjagende ervaring. Vooral als deze aanvallen vaker voorkomen. Duizeligheid komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en ook bij het ouder worden, treedt duizeligheid frequenter op. Helaas wordt er in een groot deel van de gevallen geen oorzaak vastgesteld. Aanvallen van draaiduizeligheid veroorzaken angst en onzekerheid. De kwaliteit van leven gaat daarbij sterk achteruit.

Het evenwichtsorgaan kent een sterk compensatiemechanisme, zodat men vaak na verloop van tijd minder last heeft van aanvallen van draaiduizeligheid. Bij een groot deel van de patiënten blijft echter een vorm van chronische duizeligheid bestaan die erg vervelend en beperkend kan zijn.

Vestibulaire revalidatie is een behandeling die bestaat uit oefeningen voor de ogen, het hoofd en het hele lichaam. Het doel is om het compensatiemechanisme van het evenwichtsorgaan te stimuleren en u te leren om beter met de klachten om te gaan en te leven. Uit onderzoeken blijkt dat vestibulaire revalidatie betere resultaten heeft dan medicijnen of algemene oefeningen. Ongeacht de onderliggende oorzaak van de duizeligheid en zelfs bij de ziekte van Ménière in het chronische stadium. Vestibulaire revalidatie is een veilige en effectieve behandeling van duizeligheidsklachten.

FysioAlign is aangesloten bij het Duizelnet van het Apeldoorns Duizeligheid Centrum ADC. Door het volgen van verschillende cursussen en Master Classes op het gebied van duizeligheid heeft Heleen zich verdiept in deze ingewikkelde materie. Neem gerust contact op als u vragen heeft en onderzoek wat wij voor u kunnen doen.

Referenties

Prettige en persoonlijke manier van behandelen

Weet veel, kan mij zo nodig een oppepper geven

Deskundige behandelingen in een ontspannen sfeer

Professionele vakvrouw die weet waar ze over praat

Top