PWR!Retreat 2017

PWR!Retreat 2017

Zoals u misschien al heeft gehoord, gaat Heleen een poosje naar Amerika. Van 26 mei tot en met 6 juni om precies te zijn. In die periode komt Douwe Dijkstra invallen, maar daarover verderop meer informatie.

Heleen gaat in Amerika deelnemen aan en helpen bij het jaarlijkse PWR!Retreat. Dat is een bijeenkomst van mensen met Parkinson en hun partners, gericht op oefenen en trainen en uitwisselen van informatie. Een oefenretraite, zeg maar. Ieder dag start met nordic walking en na het ontbijt volgt iedere deelnemer twee oefensessies. De partners volgen een eigen programma. ‘s Middags zijn er lezingen en discussiegroepen. De onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer ergotherapie, DBS, voeding, cannabis, meditatie, slaap.

Alle oefenvormen en trainingen zijn bedoeld om neuroplasticiteit te stimuleren. Dat is het herstellend vermogen van de hersenen en het zenuwstelsel. Dat spreekt Heleen erg aan, want dat is precies wat we bij FysioAlign en Sparking Boxing ook doen: zoeken naar manieren om de hersenen uit te dagen om zich aan te passen.

Het volgende You Tube filmpje geeft een impressie van de PWR!Retreat weken van vorig jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=ycZ9ZMlZgh8

Kookworkshop

Samen met diëtiste Aafke Hermsen en chef-kok Tom hartjes zijn we bezig om een kookworkshop te organiseren speciaal voor mensen met Parkinson. Die zal naar alle waarschijnlijkheid in de tweede helft van augustus plaatsvinden. Het menu ziet er nu al zeer aantrekkelijk uit, makkelijk klaar te maken en vol van smaak.

Jan en Jenny Olivier zijn de cursusleiders voor de volgende Parkinson? Hou Je Aandacht Erbij- cursus. In deze cursus, die 15 weken duurt, besteden we aandacht aan allerlei problemen die je als mens met Parkinson kan ondervinden op het vlak van aandacht en concentratie. In de groep is er veel gelegenheid voor het uitwisselen van tips en trucs, naast de oefeningen om vaardigheden zoals bijvoorbeeld schakelen, effectief lezen en communiceren, te verbeteren. De cursus vindt plaats op woensdagochtend en start op 27 september. Opgeven kan bij de Parkinson Vereniging. 

Even voorstellen: Douwe Dijkstra

“Mijn naam is Douwe Dijkstra en vanaf 29 mei hoop ik een week de praktijk waar te nemen. In het verleden ben ik korte tijd werkzaam geweest bij fysiotherapie Ede-Oost en sinds 3 jaar woon ik samen met mijn vrouw en zoon in Ede. Voor mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik een sportopleiding gevolgd. Tijdens deze opleiding werd mijn interesse voor fysiotherapie gewekt. Na mijn studie tot fysiotherapeut heb ik korte tijd in een verzorg/ revalidatie instelling gewerkt. Sinds 2013 ben ik werkzaam bij fysiotherapie van den Broek in Ederveen. Tijdens mijn studie en werkzaamheden heb ik me o.a. verdiept in dry needling, de ziekte van Parkinson, medical taping, schouderrevalidatie, oncologie en palliatieve zorg.

Omdat FysioAlign en fysiotherapie Van den Broek veel raakvlakken hebben hopen we in de toekomst vaker en intensiever samen te werken en waar nodig elkaar aan te vullen.

Naast en vooral na mijn werk als fysiotherapeut mountainbike ik graag op o.a. de Utrechtse Heuvelrug. Wellicht tot ziens”.

Ga terug